Grajska učna pot Žusem

WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/etrasi79/potke.si/wp-content/uploads/gpx/TP_GrajskaUcnaPot.gpx

Raznolika in privlačna hkrati pohodna, rekreativna, poučna pot po cestah, kolovozih, gozdovih, travnikih, ohišnicah, starodavnih poteh, preko potokov in po dvoriščih. Prikazuje sožitje  človeka in narave v krajini.

Pot lahko pričnete na treh izhodiščih: v Dobrini, v Žamerku ali na Žusmu.

Pot se prične v dolini ob Dobrinskem potoku in se najprej vzpne na manjši grič Molovice (južno od Dobrine), od koder se ponujajo lepi razgledi na Dobrino in Žusem ter nadaljuje do Drenovc. Po ponovnem spustu do Dobrinskega potoka in Žamerka, se pot nadaljuje z vzponom na vrh Žusma, najprej po cesti in nato po starodavni grajski poti. Z vrha Žusma, kjer so čudoviti razgledi na bližnjo in daljno okolico, se pot vrača proti izhodišču v Dobrini. Pot je deloma strma, vendar ni zahtevna. Ob poti so urejena počivališča in razgledišča, označene so zanimivosti. Na poti se je vredno zadržati dalj časa, saj je speljana skozi Dobrino, ki ima dobroto zapisano že v svojem imenu.

Na poti so urejena štiri doživljajska igrišča, kjer lahko sprostite želje po raziskovanju, glasbi, igri in sestavljanju. Doživljajska igrišča so namenjena vsem, ne le otrokom. Ob igralih postojte, preizkusite vse, česar se lahko dotaknete, in svoja odkritja pokažite še drugim. Naučite se kaj novega skozi igro in ne le številke.

Download file: TP_GrajskaUcnaPot.gpx

Zanimivosti ob poti:

  • 4 doživljajska igrišča
  • najdebelejši  Mrazov skorš na Celjskem

Dodatne informacije:

Za pametne telefone (Samsung, HTC, iPhone…):
Prikaži pot na Google zemljevidu (android) ali Google Zemlja (android, iphone) in jo uporabi kot pomoč pri navigaciji!